NALEWKA MALINOWA

Bardzo smaczna, niezbyt słodka nalewka, po której ciężko się wstaje. Ha, ha...
Bardzo dobrze się pije - nie czuć alkoholu, którego jest sporo.


SKŁADNIKI :

2,5 kg malin
70 dkg cukru
2 l spirytusu
250 ml przegotowanej, ostudzonej wody
2 łyżeczki kwasku cytrynowego

Maliny zalewam spirytusem rozrobionym z wodą.
Po 3 tygodniach odcedzam, wlewam do garnka i lekko podgrzewam.
Dodaję cukier i kwasek. Mieszam i studzę.

Rozlewam do butelek.
Najsmaczniejsza jest po 6 miesiącach leżakowania w chłodnym i ciemnym miejscu.


SMACZNEGO  !!!

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

BISZKOPT Z BITĄ ŚMIETANĄ, KAJMAKIEM I PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM

SANDACZ W GALARECIE

TORT Z MASĄ KARPATKOWĄ