BABECZKI

 Delikatne, aromatyczne ciasto z pyszną, owocową masą.                                                                       
 Cóż można powiedzieć więcej?!
 Zapraszam do jedzenia!!!


SKŁADNIKI :                                                                                                                                              
1/2 masła
16 dkg cukru
3 łyżki oleju
3 jaja
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka mąki pszennej
zapach waniliowy
masa tortowa

Masło ucieram z cukrem,  dodaję po żółtku. Białka ubijam ze szczyptą soli na sztywną pianę i odstawiam na bok.
Dodaję pozostałe produkty i miksuję na gładką masę. Na końcu dodaję pianę z białek. Mieszam dokładnie.
Gotową masą napełniam foremki do 2/3 wysokości.
Wkładam do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 ° C i piekę ok. 25 minut.

Po ostudzeniu dekoruję ulubioną masą do tortów.


SMACZNEGO !!!

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

BISZKOPT Z BITĄ ŚMIETANĄ, KAJMAKIEM I PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM

SANDACZ W GALARECIE

TORT Z MASĄ KARPATKOWĄ