ŚLEDZIE W ZALEWIE OCTOWEJ
Śledzie to bardzo znana i nie zawsze lubiana ryba.
Jedni zachwycają się, inni nawet nie spojrzą.
Ale dobrze przygotowany śledź jest pyszny.
Polecam nie tylko w Wigilię.
SKŁADNIKI :
1 kg płatów śledziowych
2 cebule
ZALEWA: 1 szklanka octu
3,5 szklanki wody
4 - 5 łyżek cukru
3 ziarna ziela angielskiego
3 liście laurowe
WYKONANE :
Płaty śledziowe zalewam zimną wodą i moczę ok. 4 - 5 godzin. Kroję.
Cebulę kroję w talarki lub pół talarki.
Wszystkie składniki zalewy, razem z cebulą, gotuję ok. 3 - 5 minut. Odstawiam do ostygnięcia.
W pojemniku układam pokrojone płaty śledziowe i zalewam zimną zalewą.
Najsmaczniejsze są po 2 - 3 dniach.
SMACZNEGO !!!
Jedni zachwycają się, inni nawet nie spojrzą.
Ale dobrze przygotowany śledź jest pyszny.
Polecam nie tylko w Wigilię.
SKŁADNIKI :
1 kg płatów śledziowych
2 cebule
ZALEWA: 1 szklanka octu
3,5 szklanki wody
4 - 5 łyżek cukru
3 ziarna ziela angielskiego
3 liście laurowe
WYKONANE :
Płaty śledziowe zalewam zimną wodą i moczę ok. 4 - 5 godzin. Kroję.
Cebulę kroję w talarki lub pół talarki.
Wszystkie składniki zalewy, razem z cebulą, gotuję ok. 3 - 5 minut. Odstawiam do ostygnięcia.
W pojemniku układam pokrojone płaty śledziowe i zalewam zimną zalewą.
Najsmaczniejsze są po 2 - 3 dniach.
SMACZNEGO !!!
Komentarze
Prześlij komentarz