ROLADA Z MIĘSA MIELONEGO Z PIECZARKAMI I ŻÓŁTYM SEREM
Dzisiaj propozycja na kolację lub uroczystość rodzinną.
Pyszna rolada z mięsa mielonego z pieczarkami i żółtym serem.
SKŁADNIKI :
30 dkg mięsa mielonego
20 dkg pieczarek
1/2 cebuli
30 dkg żółtego sera
20 dkg majonezu
7 jaj
2 łyżki bułki tartej
Pieczarki oczyszczam i ścieram na tarce z dużymi oczkami. Cebulę siekam i podsmażam. Dodaję pieczarki i duszę ok. 5 minut. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Zlewam wodę, która wyparowała z pieczarek. Odstawiam do ostudzenia.
Ser trę na tarce na dużych oczkach, dodaję 5 jajek i majonez. Mieszam wszystko dokładnie i wylewam na blachę. Piekę 15 minut w temperaturze 200 C.
W międzyczasie przygotowuję farsz. Mięso mieszam z pieczarkami, 2 jajami i bułką tartą. Przyprawiam solą i pieprzem. Wyrabiam jednolitą masę.
Upieczony ser po wyjęciu z piekarnika smaruję masą mięsno- pieczarkową i zwijam w roladę.
UWAGA : Ser musi być gorący !
Wkładam do piekarnik na 30 minut w temperaturze 200 C.
SMACZNEGO! !!
Pyszna rolada z mięsa mielonego z pieczarkami i żółtym serem.
SKŁADNIKI :
30 dkg mięsa mielonego
20 dkg pieczarek
1/2 cebuli
30 dkg żółtego sera
20 dkg majonezu
7 jaj
2 łyżki bułki tartej
Pieczarki oczyszczam i ścieram na tarce z dużymi oczkami. Cebulę siekam i podsmażam. Dodaję pieczarki i duszę ok. 5 minut. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Zlewam wodę, która wyparowała z pieczarek. Odstawiam do ostudzenia.
Ser trę na tarce na dużych oczkach, dodaję 5 jajek i majonez. Mieszam wszystko dokładnie i wylewam na blachę. Piekę 15 minut w temperaturze 200 C.
W międzyczasie przygotowuję farsz. Mięso mieszam z pieczarkami, 2 jajami i bułką tartą. Przyprawiam solą i pieprzem. Wyrabiam jednolitą masę.
Upieczony ser po wyjęciu z piekarnika smaruję masą mięsno- pieczarkową i zwijam w roladę.
UWAGA : Ser musi być gorący !
Wkładam do piekarnik na 30 minut w temperaturze 200 C.
SMACZNEGO! !!
Komentarze
Prześlij komentarz