MUSZLE FASZEROWANE PASTĄ Z TUŃCZYKA

Smak i ciekawy wygląd to główne zalety tego dania.
Poza tym nie wymaga dużych nakładów pracy i czasu.
Świetna propozycja na przyjęcie czy spotkanie z przyjaciółmi.
SKŁADNIKI :

1 puszka tuńczyka w sosie własnym
2 - 3 ogórki kiszone
1 papryka
4 jaja
1 mała cebula
2 - 3 łyżki majonezu
sól, pieprz do smaku
30 sztuk makaronu muszle

Makaron gotuję al dente według przepisu na opakowaniu.
Jajka gotuję na twardo i po ostudzeniu kroję w kostkę.
Tuńczyka odsączam.
Cebulę, ogórki i paprykę kroję w kostkę.
Wszystkie składniki mieszam dokładnie z majonezem.
Przyprawiam solą i pieprzem do smaku.

Gotową masą nadziewam ostudzone muszle.

Przechowuję w lodówce przykryte folią śniadaniową, aby nie wyschły.



SMACZNEGO  !!!


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

BISZKOPT Z BITĄ ŚMIETANĄ, KAJMAKIEM I PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM

SANDACZ W GALARECIE

TORT Z MASĄ KARPATKOWĄ