MUSZLE FASZEROWANE MIĘSEM MIELONYM
Zostało Ci trochę mięsa mielonego i nie nie wiesz, co z tym zrobić?!
A może masz trochę sosu mięsnego do lasagne albo spaghetti?!
Spróbuj przygotować pyszne muszle z mięsem mielonym ...
SKŁADNIKI:
36 sztuk makaronu muszle
20 dkg mielonego mięsa
1 cebula
1 ząbek czosnku
3 łyżki przecieru pomidorowego
sól, pieprz do smaku
liść laurowy
1/2 łyżeczki bazylii
10 dkg żółtego sera
Makaronowe muszle gotuję al dente. Odstawiam do ostygnięcia.
Cebulę siekam drobno i podsmażam.
Dodaję mięso mielone, liść laurowy, przyprawy i przecier pomidorowy. Duszę, w razie potrzeby podlewam wodą. Sos nie może być rzadki.
Na koniec dodaję posiekany drobno czosnek.
Muszle wypełniam sosem mięsno - pomidorowym i posypuję startym serem.
Wkładam do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 ° C i piekę 15 minut.
SMACZNEGO !!!
Cebulę siekam drobno i podsmażam.
Dodaję mięso mielone, liść laurowy, przyprawy i przecier pomidorowy. Duszę, w razie potrzeby podlewam wodą. Sos nie może być rzadki.
Na koniec dodaję posiekany drobno czosnek.
Muszle wypełniam sosem mięsno - pomidorowym i posypuję startym serem.
Wkładam do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 ° C i piekę 15 minut.
SMACZNEGO !!!
Komentarze
Prześlij komentarz