MUSZLE FASZEROWANE PASTĄ Z TUŃCZYKA
Smak i ciekawy wygląd to główne zalety tego dania.
Poza tym nie wymaga dużych nakładów pracy i czasu.
Świetna propozycja na przyjęcie czy spotkanie z przyjaciółmi.
SKŁADNIKI :
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
2 - 3 ogórki kiszone
1 papryka
4 jaja
1 mała cebula
2 - 3 łyżki majonezu
sól, pieprz do smaku
30 sztuk makaronu muszle
Makaron gotuję al dente według przepisu na opakowaniu.
Jajka gotuję na twardo i po ostudzeniu kroję w kostkę.
Tuńczyka odsączam.
Cebulę, ogórki i paprykę kroję w kostkę.
Wszystkie składniki mieszam dokładnie z majonezem.
Przyprawiam solą i pieprzem do smaku.
Gotową masą nadziewam ostudzone muszle.
Przechowuję w lodówce przykryte folią śniadaniową, aby nie wyschły.
SMACZNEGO !!!
Poza tym nie wymaga dużych nakładów pracy i czasu.
Świetna propozycja na przyjęcie czy spotkanie z przyjaciółmi.
SKŁADNIKI :
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
2 - 3 ogórki kiszone
1 papryka
4 jaja
1 mała cebula
2 - 3 łyżki majonezu
sól, pieprz do smaku
30 sztuk makaronu muszle
Makaron gotuję al dente według przepisu na opakowaniu.
Jajka gotuję na twardo i po ostudzeniu kroję w kostkę.
Tuńczyka odsączam.
Cebulę, ogórki i paprykę kroję w kostkę.
Wszystkie składniki mieszam dokładnie z majonezem.
Przyprawiam solą i pieprzem do smaku.
Gotową masą nadziewam ostudzone muszle.
Przechowuję w lodówce przykryte folią śniadaniową, aby nie wyschły.
SMACZNEGO !!!
Komentarze
Prześlij komentarz