WIEJSKI SMALEC Z KIEŁBASĄ
Kupiłam dzisiaj młody, wiosenny czosnek. Piękne główki, a najlepiej smakują z pysznym, wiejskim smalczykiem, świeżą, pachnącą, pajdą chleba i kiszonym ogórkiem.
Cebulka, kiełbasa i jabłuszko, do tego świeża, stopiona własnoręcznie słoninka i gotowe.SKŁADNIKI :
1 kg słoniny
30 dkg kiełbasy
1 cebula
1 - 2 jabłka
sól, pieprz, majeranek
Słoninę kroję drobno i topię.
Kiełbasę i cebulę kroję w kostkę.
Jabłka trę na tarce z dużymi oczkami.
Do gorącego tłuszczu dodaję kiełbasę, cebulę, jabłka i gotuję 10 minut.
Wyłączam i dodaję przyprawy.
Zlewam w słoiki i zamykam na gorąco.
SMACZNEGO !!!
Komentarze
Prześlij komentarz