RYBA W CHIPSACH

Propozycja dla miłośników ryby i chipsów paprykowych.

SKŁADNIKI :


1 kg płatów rybnych
2 jajka
1 paczka chipsów paprykowych
olej do smażenia

Płaty rybne rozmrażam i bardzo delikatnie solę, a nawet wcale. Chipsy są słone i łatwo przesolić rybę. Kroję na mniejsze kawałki.

Odkładam kilka chipsów do dekoracji, a pozostałe gniotę tak, aby powstała panierka. Grubość zależy od naszego gustu, ale musimy pamiętać, że im większe kawałki chipsów, tym więcej będzie odpadało z ryby.

Jajka rozbijam w talerzyku.
Pokrojone kawałki ryby panieruję w jajku i chipsach. Smażę na gorącym oleju.
Dekoruję pozostawionymi chipsami.



  SMACZNEGO !!!

Komentarze

  1. Wygląda to super. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Czasami również taką rybę przyrządzę ale to przede wszystkim dlatego, iż moje dzieciaki za nią przepadają. Osobiście jestem wielką fanką łososia i najczęściej zamawiam go od https://mowisalmon.pl/produkty/ gdyż wiem jak smaczny potrafi on być.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

BISZKOPT Z BITĄ ŚMIETANĄ, KAJMAKIEM I PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM

SANDACZ W GALARECIE

TORT Z MASĄ KARPATKOWĄ