ZUPA SEROWA Z MAKARONEM


SKŁADNIKI :

3 serki topione ziołowe
1,5 l rosołu
3 marchewki
2 łyżki śmietany
2 łyżki mąki pszennej
sól, pieprz do smaku
koperek, natka pietruszki

ulubiony makaron np . muszelki


Marchewki kroję w kostkę.  Doprowadzam rosół do wrzenia, dodaję pokrojoną marchew i gotuję , aż będzie miękka.

W międzyczasie gotuję  makaron. Makaron gotuję oddzielnie, ponieważ gdy jest w zupie robi się miękki i wygląda nieapetycznie.

Serki miksuję ze śmietaną i  mąką. Wlewam do gotującego się wywaru.
Przyprawiam.
Siekam zieleninę,  dodaję do zupy.

TM - marchew rozdrabniam, 5 s/ obr.4. Do naczynia miksującego wlewam rosół, dodaję  serki i gotuję - VAROMA/ obr. 3/ 20 minut. Dodaję śmietanę,  mąkę i przyprawy - 90°C / 15 min./ obr.4.

Makaron można zastąpić grzankami lub groszkiem ptysiowym.



SMACZNEGO  !!!

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

BISZKOPT Z BITĄ ŚMIETANĄ, KAJMAKIEM I PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM

SANDACZ W GALARECIE

TORT Z MASĄ KARPATKOWĄ