ZUPA SEROWA Z MAKARONEM
SKŁADNIKI :
3 serki topione ziołowe
1,5 l rosołu
3 marchewki
2 łyżki śmietany
2 łyżki mąki pszennej
sól, pieprz do smaku
koperek, natka pietruszki
ulubiony makaron np . muszelki
Marchewki kroję w kostkę. Doprowadzam rosół do wrzenia, dodaję pokrojoną marchew i gotuję , aż będzie miękka.
W międzyczasie gotuję makaron. Makaron gotuję oddzielnie, ponieważ gdy jest w zupie robi się miękki i wygląda nieapetycznie.
Serki miksuję ze śmietaną i mąką. Wlewam do gotującego się wywaru.
Przyprawiam.
Siekam zieleninę, dodaję do zupy.
TM - marchew rozdrabniam, 5 s/ obr.4. Do naczynia miksującego wlewam rosół, dodaję serki i gotuję - VAROMA/ obr. 3/ 20 minut. Dodaję śmietanę, mąkę i przyprawy - 90°C / 15 min./ obr.4.
Makaron można zastąpić grzankami lub groszkiem ptysiowym.
SMACZNEGO !!!
Komentarze
Prześlij komentarz