SZPINAK SMAŻONY Z JAJKIEM I CZOSNKIEM
Szpinak to wspomnienie tortur z dzieciństwa. Dopiero niedawno odkryłam, że może być naprawdę pyszny. Duszony na masełku, z jajkiem i czosnkiem. Mhhhh, pycha...
Dzisiaj przypomina mi letnie wieczory.
SKŁADNIKI :
25 dkg szpinaku
1 ząbek czosnku
2 jajka
1 łyżka masła
1/2 łyżeczki przyprawy warzywnej typu vegeta
pieprz do smaku
Szpinak odciskam z nadmiaru wody. Świeży parzę 2 minuty we wrzątku, zimą biorę mrożony.
Szpinak duszę na patelni na masełku. Przyprawiam, dodaję czosnek drobno pokrojony.
Po 5 minutach wbijam jajka. Smażę do ścięcia.
Jeszcze sprawdzam jak smakuje i w razie potrzeby doprawiam. Zawsze lepiej mniej niż za dużo.
SMACZNEGO !!!
Dzisiaj przypomina mi letnie wieczory.
SKŁADNIKI :
25 dkg szpinaku
1 ząbek czosnku
2 jajka
1 łyżka masła
1/2 łyżeczki przyprawy warzywnej typu vegeta
pieprz do smaku
Szpinak odciskam z nadmiaru wody. Świeży parzę 2 minuty we wrzątku, zimą biorę mrożony.
Szpinak duszę na patelni na masełku. Przyprawiam, dodaję czosnek drobno pokrojony.
Po 5 minutach wbijam jajka. Smażę do ścięcia.
Jeszcze sprawdzam jak smakuje i w razie potrzeby doprawiam. Zawsze lepiej mniej niż za dużo.
SMACZNEGO !!!
Komentarze
Prześlij komentarz