ŚLEDZIE PO WIEJSKU
Co można pisać o śledziach? Albo lubi się je albo nie.
Jeśli nie lubisz , nie jadłeś nigdy naprawdę pysznych śledzi i nie wiesz, co tracisz...
Proponuję , spróbuj tych !
SKŁADNIKI :
1/2 kg płatów śledziowych
1 cebula
1 marchew gotowana
przyprawa do śledzi
50 ml octu
100 ml oleju
Płaty śledziowe moczę w wodzie ok 10 godzin, a zwykle zostawiam na noc.
Cebulę kroję w talarki i parzę wrzątkiem - polewam wodą na durszlaku, aby szybko ściekła.
Ugotowaną marchew np. z zupy kroję drobno. Jeśli nie mam gotowanej, biorę suszoną. Surowa jest zbyt twarda.
Olej mieszam z octem, dodaję cebulę, marchew i przyprawę. Dokładnie mieszam.
Zalewam pokrojone śledzie.
Odstawiam do lodówki na 24 godziny.
SMACZNEGO !!!
Jeśli nie lubisz , nie jadłeś nigdy naprawdę pysznych śledzi i nie wiesz, co tracisz...
Proponuję , spróbuj tych !
SKŁADNIKI :
1/2 kg płatów śledziowych
1 cebula
1 marchew gotowana
przyprawa do śledzi
50 ml octu
100 ml oleju
Płaty śledziowe moczę w wodzie ok 10 godzin, a zwykle zostawiam na noc.
Cebulę kroję w talarki i parzę wrzątkiem - polewam wodą na durszlaku, aby szybko ściekła.
Ugotowaną marchew np. z zupy kroję drobno. Jeśli nie mam gotowanej, biorę suszoną. Surowa jest zbyt twarda.
Olej mieszam z octem, dodaję cebulę, marchew i przyprawę. Dokładnie mieszam.
Zalewam pokrojone śledzie.
Odstawiam do lodówki na 24 godziny.
SMACZNEGO !!!
Komentarze
Prześlij komentarz