TATAR ZE ŚLEDZIA

Korzystając z tego, że dziś sobota i mam więcej wolnego czasu postanowiłam się trochę pobawić  i zrobić tatar ze śledzia. Samo danie jest proste i szybkie, ale jego prezentacja zajęła mi trochę czasu.
Gwiazdki śledziowe piękne wyglądają. Super pomysł na kolację wigilijną.




SKŁADNIKI :

2 płaty śledziowe
1 czerwona cebula
3 ogórki kiszone
1 łyżeczka octu winnego
pieprz

Płaty śledziowe moczę w wodzie ok. 10 godzin.
Płaty śledziowe, cebulę i ogórki kroję w kostkę.
Dodaję ocet winny i pieprz.
Mieszam wszystko dokładnie.

Biorę silikonowe foremki gwiazdki i wkładam do środka sałatkę śledziową. Dobrze dociskam, aby nie została wolna przestrzeń,  bo moje dzieło może rozpaść się przez to.
Aby potrawa jeszcze piękniej wyglądała posypuję zieleniną.

SMACZNEGO  !!!




Komentarze

Popularne posty z tego bloga

BISZKOPT Z BITĄ ŚMIETANĄ, KAJMAKIEM I PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM

SANDACZ W GALARECIE

TORT Z MASĄ KARPATKOWĄ