MUSZLE FASZEROWANE MIĘSEM MIELONYM

Zostało Ci trochę mięsa mielonego i nie nie wiesz, co z tym zrobić?!
A może masz trochę sosu mięsnego do lasagne albo spaghetti?!
Spróbuj przygotować pyszne muszle z mięsem mielonym ...
SKŁADNIKI:

36 sztuk makaronu muszle
20 dkg mielonego mięsa
1 cebula
1 ząbek czosnku
3 łyżki  przecieru pomidorowego
sól, pieprz do smaku
liść laurowy
1/2 łyżeczki bazylii
10 dkg żółtego sera

Makaronowe muszle gotuję al dente. Odstawiam do ostygnięcia.
Cebulę siekam drobno i podsmażam.
Dodaję mięso mielone, liść laurowy, przyprawy i przecier pomidorowy. Duszę, w razie potrzeby podlewam wodą. Sos nie może być rzadki.
Na koniec dodaję posiekany drobno czosnek.

Muszle wypełniam sosem mięsno - pomidorowym i posypuję startym serem.

Wkładam do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 ° C i piekę 15 minut.

SMACZNEGO  !!!


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

BISZKOPT Z BITĄ ŚMIETANĄ, KAJMAKIEM I PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM

SANDACZ W GALARECIE

TORT Z MASĄ KARPATKOWĄ