CAPPUCINO



SKŁADNIKI :

3 paczki okrągłych biszkoptów                                        

kawa cappuccino o ulubionym smaku
2 łyżki żelatyny
margaryna
3 serki homogenizowane waniliowe
300 g (2,5 szklanki) mleka w proszku
1 całe  jajo + 5 żółtek
220g cukru ( 1szklanka )


WYKONANIE :

Zaparzam szklankę kawy cappuccino,  nie słodzę.

Jaja ucieram z  cukrem na parze . Odstawiam do ostygnięcia.

Rozpuszczam 2 łyżki żelatyny w gorącej  wodzie i odstawiam do ostygnięcia.

Margarynę ucieram i dodaję ostudzone jaka, potem serki homogenizowane oraz mleko w proszku. Miksuję.

Dodaję do kremu ostudzoną żelatynę. Ostrożnie,  aby nie zważyło się !

Biszkopty maczam w kawie i układam na blasze. Ķładę  1/2 kremu, na to drugą warstwę biszkoptów moczonych w kawie, krem i biszkopty.

Wierzch ciasta można polać polewą.

SMACZNEGO !!!




Komentarze

Popularne posty z tego bloga

BISZKOPT Z BITĄ ŚMIETANĄ, KAJMAKIEM I PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM

SANDACZ W GALARECIE

TORT Z MASĄ KARPATKOWĄ