CAPPUCINO
SKŁADNIKI :
3 paczki okrągłych biszkoptów
2 łyżki żelatyny
margaryna
3 serki homogenizowane waniliowe
300 g (2,5 szklanki) mleka w proszku
1 całe jajo + 5 żółtek
220g cukru ( 1szklanka )
WYKONANIE :
Zaparzam szklankę kawy cappuccino, nie słodzę.
Jaja ucieram z cukrem na parze . Odstawiam do ostygnięcia.
Rozpuszczam 2 łyżki żelatyny w gorącej wodzie i odstawiam do ostygnięcia.
Margarynę ucieram i dodaję ostudzone jaka, potem serki homogenizowane oraz mleko w proszku. Miksuję.
Dodaję do kremu ostudzoną żelatynę. Ostrożnie, aby nie zważyło się !
Biszkopty maczam w kawie i układam na blasze. Ķładę 1/2 kremu, na to drugą warstwę biszkoptów moczonych w kawie, krem i biszkopty.
Wierzch ciasta można polać polewą.
SMACZNEGO !!!
Komentarze
Prześlij komentarz