ŚLEDZIE W SOSIE MAJONEZOWO - JOGURTOWYM

Uwielbiam ryby w każdej postaci, również śledzie. Dzisiaj proponuję płaty śledziowe w sosie z jabłkami i cebulą. Danie to można podać także w formie sałatki.
SKŁADNIKI :

1 kg śledzi
6 jabłek
4 cebule
6 łyżek majonezu
mały jogurt naturalny

Śledzie pozostawiam na noc, aby wymoczyły się porządnie. Wolę nieco posolić, niż jeść zbyt słone. Dzisiaj nigdy nie wiadomo, co się kupuje.

Obrane jabłka i cebulę kroję w kostkę. Majonez mieszam z jogurtem i łączę z jabłkami i cebulą.
Śledzie kroję i mieszam z sosem. Układam pięknie na półmisku.

SMACZNEGO !!!


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

BISZKOPT Z BITĄ ŚMIETANĄ, KAJMAKIEM I PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM

SANDACZ W GALARECIE

RYBA W CHIPSACH