RYBA POD PIERZYNKĄ
Propozycja na dzisiaj to delikatna ryba w sosie czosnkowym.
Można ja podać na zimno i na gorąco.
SKŁADNIKI :
1 kg płatów rybnych
przyprawa warzywna
2 jajka
bułka tarta
4 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
3 ząbki czosnku
20 dkg pestek dyni
Płaty rybne oprószam przyprawą warzywna. Panieruję w jajku i bułce tartej. Smażę na gorącym oleju.
Majonez mieszam z jogurtem, dodaję przeciśnięty przez praskę lub drobniutko pokrojony czosnek. Ja zazwyczaj dokładnie mieszam, ale jeśli ktoś nie lubi kawałków czosnku może zblendować.
Pestki słonecznika prażę, czyli smażę na suchej patelni teflonowej.
Usmażone i wystudzone płaty smaruję sosem czosnkowym i posypuję prażonymi pestkami słonecznika.
SMACZNEGO !!!
Można ja podać na zimno i na gorąco.
1 kg płatów rybnych
przyprawa warzywna
2 jajka
bułka tarta
4 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
3 ząbki czosnku
20 dkg pestek dyni
Płaty rybne oprószam przyprawą warzywna. Panieruję w jajku i bułce tartej. Smażę na gorącym oleju.
Majonez mieszam z jogurtem, dodaję przeciśnięty przez praskę lub drobniutko pokrojony czosnek. Ja zazwyczaj dokładnie mieszam, ale jeśli ktoś nie lubi kawałków czosnku może zblendować.
Pestki słonecznika prażę, czyli smażę na suchej patelni teflonowej.
Usmażone i wystudzone płaty smaruję sosem czosnkowym i posypuję prażonymi pestkami słonecznika.
SMACZNEGO !!!
Komentarze
Prześlij komentarz