SZPINAK SMAŻONY Z JAJKIEM I CZOSNKIEM

Szpinak to wspomnienie tortur z dzieciństwa. Dopiero niedawno odkryłam, że  może być naprawdę pyszny. Duszony na masełku, z jajkiem i czosnkiem. Mhhhh, pycha...
Dzisiaj przypomina mi letnie wieczory.




SKŁADNIKI :

25 dkg szpinaku
1 ząbek czosnku
2 jajka
1 łyżka masła
1/2 łyżeczki przyprawy warzywnej typu vegeta
pieprz do smaku

Szpinak odciskam z nadmiaru wody. Świeży parzę 2 minuty we wrzątku,  zimą biorę mrożony.

Szpinak duszę na patelni na masełku. Przyprawiam,  dodaję czosnek drobno pokrojony.
Po 5 minutach wbijam jajka. Smażę do ścięcia.

Jeszcze sprawdzam jak smakuje i w razie potrzeby doprawiam. Zawsze lepiej mniej niż za dużo.

SMACZNEGO  !!!

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

BISZKOPT Z BITĄ ŚMIETANĄ, KAJMAKIEM I PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM

SANDACZ W GALARECIE

TORT Z MASĄ KARPATKOWĄ