ŁAZANKI Z KISZONĄ KAPUSTĄ

Kapusta kiszona daje wiele możliwości dla każdego, kto lubi i chce gotować.
Dzisiaj proponuję proste danie z kapusty, makaronu i kiełbasy lub boczku.

SKŁADNIKI :

1 kg kapusty kiszonej
20 dkg boczku
30 dkg kiełbasy
makaron łazanki
4 cebule
2 ząbki czosnku
przyprawa do bigosu
sól, pieprz do smaku

Kapustę kiszoną płuczę. Wkładam do garnka i zalewam szklanką wody. Gotuję.
Boczek i kiełbasę kroję w grubą kostkę i podsmażam na oleju razem z posiekaną cebulą. Dodaję do kapusty.
Przyprawiam do smaku i duszę, aż kapusta i boczek będą miękkie.  Może to potrwać ok. 45 minut.

W międzyczasie gotuję makaron według przepisu na opakowaniu.
Kapustę zdejmuję z ognia, dodaję posiekany czosnek i makaron. Mieszam wszystko dokładnie. W razie potrzeby doprawiam.

SMACZNEGO  !!!

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

BISZKOPT Z BITĄ ŚMIETANĄ, KAJMAKIEM I PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM

SANDACZ W GALARECIE

TORT Z MASĄ KARPATKOWĄ