KROKIETY Z GOTOWANYM MIĘSEM
Dziś w głowie to samo pytanie, co zwykle. Co zrobić na obiad?
Najlepiej szybko i smacznie. Niestety, nie zawsze jest tak łatwo ...
Dzieci krzyczą, że wciąż to samo i to samo.
Mąż też nie chce schabowego...
A zatem będą krokiety z mięsem!!!
Nadzienie mięsne i naleśniki przygotuję wcześniej.
Po południu zostaje smażenie i jedzenie!!!
SKŁADNIKI:
20 naleśników bez cukru
1/2 kg gotowanego mięsa np. łopatki
bułka
1 cebula
3 - 4 łyżki śmietany
3 jaja
sól, pieprz
bułka tarta
olej do smażenia
Cebulę siekam drobno i przesmażam na oleju. Studzę.
Mięso mielę w maszynce, dodaję namoczoną i odciśniętą bułkę, cebulę 1 jajko i śmietanę.
Wszystkie składniki dokładnie mieszam, doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Naleśniki smaruję farszem, zakładam oba boki i zwijam w rulon.
Każdy naleśnik maczam w rozkłóconych jajkach i obtaczam w bułce tartej. Smażę na rumiany kolor na gorącym oleju.
Podaję z czerwonym barszczem.
SMACZNEGO !!!
Komentarze
Prześlij komentarz