KURZE KĄSKI
Tajemnica tkwi w panierce.
To kawałki filetów z kurczaka w płatkach kukurydzianych.
SKŁADNIKI:
1 filet kurczaka
płatki kukurydziane
3 łyżki bułki tartej
przyprawa złocista do kurczaka
2 jaja
olej do smażenia
Filet z kurczaka kroję na małe kawałki ok. 5 - 6 cm długości i panieruję w przyprawie do kurczaka. Odstawiam na 2 godziny do lodówki.
Płatki kukurydziane rozdrabniam ręką i dodaję bułkę tartą.
Pokrojone kawałki kurczaka moczę w rozkłóconych jajkach i płatkach kukurydzianych. Smażę na gorącym oleju.
Kąski wykładam na papierowy ręcznik i osuszam z nadmiaru oleju.
Kurze kąski są pyszne z sosem czosnkowym.
SMACZNEGO !!!
Komentarze
Prześlij komentarz