PIECZARKI FASZEROWANE MIĘSEM
Smaczna przekąska od zaraz. Na zimno albo gorąco.
Chrupiące pieczarki z pysznym farszem mięsnym.
Świetnie komponuje się z sosem czosnkowym.
SKŁADNIKI:
12 dużych pieczarek
20 dkg mięsa mielonego
1/2 cebuli
1 jajko
sól, pieprz do smaku
4 łyżki bułki tartej
1 jajko
Pieczarki dokładnie oczyszczam nożykiem. Nie myję, aby nie naciągnęły wody.
Wyjmuję nóżki i odkładam na bok. Wykorzystam je do innej potrawy.
Mięso mielone mieszam z cebulą startą na tarce (jak na placki) i jajkiem. Przyprawiam. Wyrabiam na jednolitą masę.
Pieczarki faszeruję mięsem. Panieruję w jajku i bułce tartej i podsmażam za złoty kolor.
Podaję na ciepło z sosem czosnkowym.
SMACZNEGO !!!
Chrupiące pieczarki z pysznym farszem mięsnym.
Świetnie komponuje się z sosem czosnkowym.
SKŁADNIKI:
12 dużych pieczarek
20 dkg mięsa mielonego
1/2 cebuli
1 jajko
sól, pieprz do smaku
4 łyżki bułki tartej
1 jajko
Pieczarki dokładnie oczyszczam nożykiem. Nie myję, aby nie naciągnęły wody.
Wyjmuję nóżki i odkładam na bok. Wykorzystam je do innej potrawy.
Mięso mielone mieszam z cebulą startą na tarce (jak na placki) i jajkiem. Przyprawiam. Wyrabiam na jednolitą masę.
Pieczarki faszeruję mięsem. Panieruję w jajku i bułce tartej i podsmażam za złoty kolor.
Podaję na ciepło z sosem czosnkowym.
SMACZNEGO !!!
Komentarze
Prześlij komentarz