JAJA FASZEROWANE Z SZYNKĄ

To pierwsze jajka faszerowane, jakie zrobiłam. W moim menu pozostały do dziś, a ich smak przypomina mi moje pierwsze kroki w kuchni.

SKŁADNIKI:

6 jajek
4 plastry szynki
1 łyżeczka musztardy
1 łyżka majonezu                            
sól, pieprz do smaku
natka pietruszki
szczypiorek

Jajka gotuję na twardo, studzę. Przekrawam na pół, wyjmuję żółtka i siekam je lub duszę widelcem.
Białka odkładam na bok.
Szynkę,i natkę pietruszki siekam drobniutko.
Mieszam wszystkie produkty, oprócz białek.
Masą jajeczną wypełniam białka. Dekoruję posiekanym szczypiorkiem.

SMACZNEGO !!!

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

BISZKOPT Z BITĄ ŚMIETANĄ, KAJMAKIEM I PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM

SANDACZ W GALARECIE

TORT Z MASĄ KARPATKOWĄ