MIĘSO DUSZONE A'LA BOEUF
Dziś znowu mięso na kolację, ale nieco inaczej.
Z grzybkami, ogórkiem konserwowym i odrobiną ostrej musztardy duszone w słodkiej śmietance. Polecam !!!
SKŁADNIKI :0,5 kg polędwicy
1 cebula
25 dkg pieczarek
1 łyżka soku z cytryny
2 ogórki konserwowe
1 łyżka masła
200 ml kremówki
1 łyżka ostrej musztardy
Mięso kroję w paski. Podsmażam partiami na maśle po 5 minut. Przekładam do rondelka, posypuję solą i pieprzem.
Cebulę siekam drobno i duszę w sosie powstałym po smażeniu mięsa.
Dodaję pokrojone, skropione sokiem z cytryny pieczarki. Duszę kolejne 5 minut. Przekładam do mięsa.
Ogórki kroję w paseczki, wrzucam do rondelka.
Dodaję śmietanę i musztardę, mieszam. Doprowadzam do wrzenia. Przyprawiam solą i pieprzem.
Tak przygotowane mięso podaję z ziemniakami, kaszą lub zacierkami.
SMACZNEGO !!!
Komentarze
Prześlij komentarz