MUSZLE FASZEROWANE SAŁATKĄ

Czy wizyta gości oznacza wielogodzinne "siedzenie" w kuchni?
Nie. Proponuję coś oryginalnego, pysznego i prostego.
Sałatka w makaronie ?!
SKŁADNIKI :

sztuk makaronu muszle
20 dkg szynki
1 por
ogórków konserwowych
2 łyżki majonezu
sól, pieprz do smaku.

Muszle gotuję al dente. Odkładam na bok, aby wystygły.

Szynkę  i ogórki konserwowe kroję w kosteczkę.Pora również kroję drobno.
 Mieszam z majonezem i przyprawiam do smaku.

Muszle wypełniam sałatką.
Zazwyczaj przygotowuję je wcześniej i przechowuję w lodówce. Ważne jest, aby je przykryć folią śniadaniową. W przeciwnym wypadku wyschną.


SMACZNEGO !!!



Komentarze

Popularne posty z tego bloga

BISZKOPT Z BITĄ ŚMIETANĄ, KAJMAKIEM I PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM

SANDACZ W GALARECIE

RYBA W CHIPSACH