JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM
Pyszne jaja faszerowane to obowiązkowe danie na Święta Wielkiej Nocy.
Staram się, aby co rok pojawiło się coś nowego na świątecznym stole, a w tym roku będą to jajka z nadzieniem z tuńczyka.
SKŁADNIKI :
8 jaj
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 serek topiony śmietankowy
1 - 2 łyżki majonezu
szczypiorek
sól, pieprz do smaku
Jaja gotuję na twardo. Po ostudzenie kroję na pół i wyjmuję żółtka. Rozdrabniam je widelcem. Białka odkładam na bok.
Tuńczyka odsączam, dodaję do żółtek razem z serkiem topionym. Dodaję majonez oraz sól i pieprz.
Rozcieram wszystko dokładnie.
Białka faszeruję nadzieniem. Dekoruję szczypiorkiem.
SMACZNEGO !!!
Staram się, aby co rok pojawiło się coś nowego na świątecznym stole, a w tym roku będą to jajka z nadzieniem z tuńczyka.
SKŁADNIKI :
8 jaj
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 serek topiony śmietankowy
1 - 2 łyżki majonezu
szczypiorek
sól, pieprz do smaku
Jaja gotuję na twardo. Po ostudzenie kroję na pół i wyjmuję żółtka. Rozdrabniam je widelcem. Białka odkładam na bok.
Tuńczyka odsączam, dodaję do żółtek razem z serkiem topionym. Dodaję majonez oraz sól i pieprz.
Rozcieram wszystko dokładnie.
Białka faszeruję nadzieniem. Dekoruję szczypiorkiem.
SMACZNEGO !!!
Komentarze
Prześlij komentarz