JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM

Pyszne jaja faszerowane to obowiązkowe danie na Święta Wielkiej Nocy.
Staram się, aby co rok pojawiło się coś nowego na świątecznym stole, a w tym roku będą to jajka z nadzieniem z tuńczyka.
SKŁADNIKI :

8 jaj
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 serek topiony śmietankowy
1 - 2 łyżki majonezu
szczypiorek
sól, pieprz do smaku

Jaja gotuję na twardo. Po ostudzenie kroję na pół i wyjmuję żółtka. Rozdrabniam je widelcem. Białka odkładam na bok.
Tuńczyka odsączam, dodaję do żółtek razem z serkiem topionym. Dodaję majonez oraz sól i pieprz.
Rozcieram wszystko dokładnie.
Białka faszeruję nadzieniem. Dekoruję szczypiorkiem.


SMACZNEGO !!!

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

BISZKOPT Z BITĄ ŚMIETANĄ, KAJMAKIEM I PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM

SANDACZ W GALARECIE

RYBA W CHIPSACH