PARÓWKI GĄSIENICZKI

                                                           
CIASTO :

350 g mąki pszennej
180 g letniej wody
20 g świeżych drożdży
25 g oleju
1 łyżeczka soli
1/2  łyżeczki cukru

POZOSTAŁE SKŁADNIKI :

7 - 8 parówek
przyprawą do pizzy

Wszystkie składniki  na ciasto mieszam i wyrabiam . W TM 2 min . Interwał.

Ciasto rozwałkowuję , rozcinam  na prostokąty. Na każdy prostokąt nakładam parówkę obraną z osłonki. Zlepiam brzegi. Nacinam zlepione  ciasto ostrym nożem,  a następnie rozkładam krążki parówek raz na lewo , raz na prawo.

Gotowe gąsieniczki układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smaruję rozkłóconym jajkiem i posypuję przyprawą do pizzy.

Piekę około 20 - 25 minut w temperaturze 180°C.


SMACZNEGO  !!!

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

BISZKOPT Z BITĄ ŚMIETANĄ, KAJMAKIEM I PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM

SANDACZ W GALARECIE

TORT Z MASĄ KARPATKOWĄ