SAŁATKA Z BROKUŁÓW, Z POMIDORAMI I JAJAMI

SKŁADNIKI :

1 brokuł
2 pomidory
4 jaja przepiórcze
10 dkg sera typu feta
3 łyżki płatków migdałowy
opcjonalnie sos czosnkowy

Brokuł dzielę na różyczki i gotuję na parze.
Jaja przepiórcze gotuję na twardo, studzę i kroję na pół. Czasami biorę jaja kurze, ale muszę je drobniej pokroić i często rozpadają się.
Pomidory kroję w ósemki, ser - w kostkę.
Płatki migdałowe pracę na gorącej patelni, bez tłuszczu.
Układam wszystkie składniki na półmisku, posypuję uprażonymi płatkami.
Czasami polewam  .

SMACZNEGO  !!!


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

BISZKOPT Z BITĄ ŚMIETANĄ, KAJMAKIEM I PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM

SANDACZ W GALARECIE

TORT Z MASĄ KARPATKOWĄ