SCHAB W ŚMIETANIE
Super przepis na pyszny, soczysty schab. Przepis dostałam dawno temu od kuzynki mojego męża i od tego czasu często gości na naszym stole. Pyszne mięcho z pieczarkami w sosie ze słodkiej śmietanki. Niebo w gębie...
SKŁADNIKI :
1 kg schabu
1/2 kg pieczarek
1 cebula
250 ml śmietany 30%
sól, pieprz do smaku
10 dkg mąki pszennej
Schab kroję, posypuję solą i pieprzem. Panieruję w mące i smażę na gorącym oleju.
Cebulę siekam drobno, pieczarki kroję w talarki. Smażę cebulę, po chwili dodaję pieczarki. Duszę razem 5 minut.
W naczyniu żaroodpornym przekładam schab pieczarkami. Zalewam śmietaną.
Wkładam do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 ° C i piekę 1 godzinę.
SMACZNEGO !!!
Komentarze
Prześlij komentarz