SCHAB W ŚMIETANIE

Super przepis na pyszny, soczysty schab. Przepis dostałam dawno temu od kuzynki mojego męża i od tego czasu często gości na naszym stole. Pyszne mięcho z pieczarkami w sosie ze słodkiej śmietanki. Niebo w gębie...                                                                                                                                        


SKŁADNIKI :

1 kg schabu
1/2 kg pieczarek
1 cebula
250 ml śmietany 30%
sól, pieprz do smaku
10 dkg mąki pszennej


Schab kroję,  posypuję solą i pieprzem. Panieruję w mące i smażę na gorącym oleju.

Cebulę siekam drobno,  pieczarki kroję w talarki. Smażę cebulę, po chwili dodaję pieczarki. Duszę razem 5 minut.
W naczyniu żaroodpornym przekładam schab pieczarkami. Zalewam śmietaną.

Wkładam do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 ° C i piekę 1 godzinę.

SMACZNEGO  !!!

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

BISZKOPT Z BITĄ ŚMIETANĄ, KAJMAKIEM I PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM

SANDACZ W GALARECIE

RYBA W CHIPSACH