ZUPA Z PARÓWKAMI I PORAMI
Zupy to tradycyjna, polska przystawka.
Wielu nie wyobraża sobie obiadu bez nich.
Dzisiaj proponuję lekką zupę z porami i parówkami.
Ja gotuję ją zwykle na żeberkach, ale jest wyśmienita na wywarze drobiowym.
SKŁADNIKI :
2 l bulionu
2 marchewki
1 pietruszka
6 ziemniaków
3 parówki
1/2 pora
3 łyżki śmietany 18 %
Bulion zazwyczaj przygotowuję z żeberek.
Do wrzącego wywaru dodaję oczyszczoną i pokrojoną w plastry marchewkę i pietruszkę. Gotuję 5 minut.
Ziemniaki obieram i kroję w kostkę, dodaję do bulionu. Gotuję.
W międzyczasie kroję pora w talarki. Podsmażam i dodaję do zupy.
Parówki nacinam delikatnie dookoła i kroję w talarki. Podsmażam i wrzucam do wywaru. Zagotowuję.
Śmietanę rozrabiam z gorącym wywarem i dodaję do zupy.
Gotuję wszystko razem 5 minut.
SMACZNEGO !!!
Wielu nie wyobraża sobie obiadu bez nich.
Dzisiaj proponuję lekką zupę z porami i parówkami.
Ja gotuję ją zwykle na żeberkach, ale jest wyśmienita na wywarze drobiowym.
SKŁADNIKI :
2 l bulionu
2 marchewki
1 pietruszka
6 ziemniaków
3 parówki
1/2 pora
3 łyżki śmietany 18 %
Bulion zazwyczaj przygotowuję z żeberek.
Do wrzącego wywaru dodaję oczyszczoną i pokrojoną w plastry marchewkę i pietruszkę. Gotuję 5 minut.
Ziemniaki obieram i kroję w kostkę, dodaję do bulionu. Gotuję.
W międzyczasie kroję pora w talarki. Podsmażam i dodaję do zupy.
Parówki nacinam delikatnie dookoła i kroję w talarki. Podsmażam i wrzucam do wywaru. Zagotowuję.
Śmietanę rozrabiam z gorącym wywarem i dodaję do zupy.
Gotuję wszystko razem 5 minut.
SMACZNEGO !!!
Komentarze
Prześlij komentarz