KARKÓWKA Z PIECZARKAMI I ŻÓŁTYM SEREM
Karkówka ten rodzaj mięsa, które najbardziej lubię i przygotowuję na wiele sposobów.
Dzisiaj proponuję soczyste mięsko z pieczarkami pod serową kołderką.
Danie można podać ze świeżym pieczywem, ziemniaczkami lub ryżem.
SKŁADNIKI :
1 kg karkówki
1/2 kg pieczarek
1/2 cebuli
30 dkg żółtego sera
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
Karkówkę kroję w plastry i rozbijam lekko. Posypuję solą i pieprzem. Nacieram roztartym czosnkiem.
Pieczarki oczyszczam i kroję. Cebulę siekam drobno. Smażę razem na gorącym oleju.
Żółty ser trę na tarce o dużych oczkach.
Na blaszce posmarowanej masłem kładę plastry karkówki, na to pieczarki, wszystko posypuję startym serem.
Wkładam do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 ° C i piekę 45 - 50 minut.
SMACZNEGO !!!
Dzisiaj proponuję soczyste mięsko z pieczarkami pod serową kołderką.
Danie można podać ze świeżym pieczywem, ziemniaczkami lub ryżem.
SKŁADNIKI :
1 kg karkówki
1/2 kg pieczarek
1/2 cebuli
30 dkg żółtego sera
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
Karkówkę kroję w plastry i rozbijam lekko. Posypuję solą i pieprzem. Nacieram roztartym czosnkiem.
Pieczarki oczyszczam i kroję. Cebulę siekam drobno. Smażę razem na gorącym oleju.
Żółty ser trę na tarce o dużych oczkach.
Na blaszce posmarowanej masłem kładę plastry karkówki, na to pieczarki, wszystko posypuję startym serem.
Wkładam do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 ° C i piekę 45 - 50 minut.
SMACZNEGO !!!
Komentarze
Prześlij komentarz