PASTA Z MAKRELI
Makrela jest tłustą rybą, ale ma bardzo dużo kwasów nienasyconych, które są niezbędne w naszej diecie. Ta pasta jest fajnym pomysłem dla niejadków, którym trzeba przemycić składniki odżywcze w diecie, a nie w tabletkach.
Można dzieci zachęcić do wspólnego przygotowania kanapek o różnych kształtach. Niech wykażą się inwencją twórczą. To świetna zabawa dla całej rodziny.
SKŁADNIKI :
1 makrela wędzona
3 duże ogórki kiszone
1 średnia cebula
4 jajka
majonez
Obieram makrelę ze skóry i ości. Kroję.
Jajka gotuję na twardo. Po ostudzenia kroję w kostkę.
Cebulę siekam, ogórki ścieram na tarce o dużych oczkach.
Mieszam wszystkie składniki z majonezem.
Nie solę, ponieważ makrela jest słona.
Podaję na bagietkach lub świeżym chlebku.
SMACZNEGO !!!
Można dzieci zachęcić do wspólnego przygotowania kanapek o różnych kształtach. Niech wykażą się inwencją twórczą. To świetna zabawa dla całej rodziny.
SKŁADNIKI :
1 makrela wędzona
3 duże ogórki kiszone
1 średnia cebula
4 jajka
majonez
Obieram makrelę ze skóry i ości. Kroję.
Jajka gotuję na twardo. Po ostudzenia kroję w kostkę.
Cebulę siekam, ogórki ścieram na tarce o dużych oczkach.
Mieszam wszystkie składniki z majonezem.
Nie solę, ponieważ makrela jest słona.
Podaję na bagietkach lub świeżym chlebku.
SMACZNEGO !!!
Komentarze
Prześlij komentarz