PULPECIKI W SOSIE PIECZARKOWYM
SKŁADNIKI:
500 g mięsa mielonego
1/2 cebuli
1 jajko
2 łyżki bułki tartej
1/2 łyżki soli
pieprz
Cebulę trę na tarce, jak na placki ziemniaczane.
Dodaję do mięsa, wbijam jajko i mieszam dokładnie z bułką, solą i pieprzem.
Formuję zgrabne pulpeciki.
Układam w garnku.
SOS PIECZARKOWY :
20 dkg pieczarek
1/2 cebuli
250 ml rosołu
4 łyżki śmietany
2 łyżki mąki
Cebulę siekam, pieczarki kroję w talarki. Podsmażam wszystko na oleju.
Dodaję rosół i gotuję ok. 15 minut.
Do śmietany dodaję nieco gorącego rosołu, a potem mąkę. Miksuję wszystkie składniki.
Pulpeciki zalewam sosem pieczarkowym i chwilę duszę.
Pulpeciki w sosie pieczarkowym podaję z gotowanymi ziemniaczki i surówką.
SMACZNEGO !!!
500 g mięsa mielonego
1/2 cebuli
1 jajko
2 łyżki bułki tartej
1/2 łyżki soli
pieprz
Cebulę trę na tarce, jak na placki ziemniaczane.
Dodaję do mięsa, wbijam jajko i mieszam dokładnie z bułką, solą i pieprzem.
Formuję zgrabne pulpeciki.
Układam w garnku.
SOS PIECZARKOWY :
20 dkg pieczarek
1/2 cebuli
250 ml rosołu
4 łyżki śmietany
2 łyżki mąki
Cebulę siekam, pieczarki kroję w talarki. Podsmażam wszystko na oleju.
Dodaję rosół i gotuję ok. 15 minut.
Do śmietany dodaję nieco gorącego rosołu, a potem mąkę. Miksuję wszystkie składniki.
Pulpeciki zalewam sosem pieczarkowym i chwilę duszę.
Pulpeciki w sosie pieczarkowym podaję z gotowanymi ziemniaczki i surówką.
SMACZNEGO !!!
Komentarze
Prześlij komentarz