BOCZEK PIECZONY
Zupełnie inny od tradycyjnych sposobów przygotowania boczku.
SKŁADNIKI :
1,5 kg boczku
2 łyżki przyprawy warzywnej
3 - 4 ząbki czosnku
1 szklanka mleka
1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
Boczek mielę w maszynce do mięsa na dużych oczkach. Dodaję pozostałe składniki i dokładnie mieszam.
Wkładam do blaszki.
Piekę ok. 60 minut w temperaturze 180 st.C.
SKŁADNIKI :
1,5 kg boczku
2 łyżki przyprawy warzywnej
3 - 4 ząbki czosnku
1 szklanka mleka
1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
Boczek mielę w maszynce do mięsa na dużych oczkach. Dodaję pozostałe składniki i dokładnie mieszam.
Wkładam do blaszki.
Piekę ok. 60 minut w temperaturze 180 st.C.
Komentarze
Prześlij komentarz