KASZA NA SYPKO
U mnie bardzo często kasza pojawia się na stole, zarówno jęczmienia, gryczana jak i pęczak. Kasza, pyszne mięso, surówka i obiad gotowy.
1 szklanka kaszy
3 szklanki wody
1/2 łyżki soli
łyżka masła
Opłukaną w zimnej wodzie kaszę wrzucam do wrzącej, osolonej wody. Dodaję masło. Gotuję 15 minut.
Dobrze okrywam garnek i pozostawiam na 1 godzinę.
SMACZNEGO !!!
1 szklanka kaszy
3 szklanki wody
1/2 łyżki soli
łyżka masła
Opłukaną w zimnej wodzie kaszę wrzucam do wrzącej, osolonej wody. Dodaję masło. Gotuję 15 minut.
Dobrze okrywam garnek i pozostawiam na 1 godzinę.
SMACZNEGO !!!
Komentarze
Prześlij komentarz