ZUPA POMIDOROWA
Stara, dobra znajoma.
Dzisiaj proponuję ugotować ją na golonce.
SKŁADNIKI :
1 golonka
4 l wody
marchew, pietruszka, seler
przecier pomidorowy
przyprawa warzywna
tymianek, bazylia
liść laurowy, ziele angielskie
3 łyżki śmietany
Golonkę, bez skóry zalewam wodą i doprowadzam do wrzenia. Zdejmuję szumy, dodaję pokrojoną marchew, pietruszkę i selera oraz przecier pomidorowy, przyprawę, ziele angielskie i liść laurowy.
Gotuję około 2 godzin na małym ogniu.
Rozprowadzam śmietanę w niewielkiej ilości gorącego wywaru i wlewam do zupy.
Doprawiam tymiankiem i bazylią.
Podaję z makaronem lub ryżem.
SMACZNEGO !!!
Dzisiaj proponuję ugotować ją na golonce.
SKŁADNIKI :
1 golonka
4 l wody
marchew, pietruszka, seler
przecier pomidorowy
przyprawa warzywna
tymianek, bazylia
liść laurowy, ziele angielskie
3 łyżki śmietany
Golonkę, bez skóry zalewam wodą i doprowadzam do wrzenia. Zdejmuję szumy, dodaję pokrojoną marchew, pietruszkę i selera oraz przecier pomidorowy, przyprawę, ziele angielskie i liść laurowy.
Gotuję około 2 godzin na małym ogniu.
Rozprowadzam śmietanę w niewielkiej ilości gorącego wywaru i wlewam do zupy.
Doprawiam tymiankiem i bazylią.
Podaję z makaronem lub ryżem.
SMACZNEGO !!!
Komentarze
Prześlij komentarz