PASTA Z MAKRELI

Makrela jest tłustą rybą, ale ma bardzo dużo kwasów nienasyconych, które są niezbędne w naszej diecie. Ta pasta jest fajnym pomysłem dla niejadków, którym trzeba przemycić składniki  odżywcze w diecie,  a nie w tabletkach.
Można dzieci zachęcić do wspólnego przygotowania kanapek o różnych kształtach. Niech wykażą się inwencją twórczą. To świetna zabawa dla całej rodziny.

SKŁADNIKI :

1 makrela  wędzona
3 duże ogórki kiszone
1 średnia cebula
4 jajka
majonez


Obieram makrelę  ze skóry i ości. Kroję.
Jajka gotuję na twardo. Po ostudzenia kroję w kostkę.
Cebulę  siekam, ogórki ścieram na tarce o dużych oczkach.
Mieszam wszystkie składniki z majonezem.
Nie solę, ponieważ makrela jest słona.

Podaję na bagietkach lub świeżym chlebku.

SMACZNEGO !!!

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

BISZKOPT Z BITĄ ŚMIETANĄ, KAJMAKIEM I PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM

SANDACZ W GALARECIE

TORT Z MASĄ KARPATKOWĄ