PULPECIKI W SOSIE PIECZARKOWYM

SKŁADNIKI:

500 g mięsa mielonego
1/2 cebuli
1 jajko
2 łyżki bułki tartej
1/2 łyżki soli
pieprz


Cebulę trę na tarce, jak na placki ziemniaczane.
Dodaję do mięsa,  wbijam jajko i mieszam dokładnie  z bułką, solą i pieprzem.
Formuję  zgrabne pulpeciki.
Układam w garnku.



SOS PIECZARKOWY :

20 dkg pieczarek
1/2 cebuli
250 ml rosołu
4 łyżki  śmietany
2 łyżki mąki

Cebulę siekam, pieczarki kroję w talarki. Podsmażam wszystko na oleju.
Dodaję rosół i gotuję ok. 15 minut.
Do śmietany dodaję nieco gorącego rosołu, a potem mąkę. Miksuję wszystkie składniki.
Pulpeciki zalewam sosem pieczarkowym i chwilę duszę.

Pulpeciki w sosie pieczarkowym podaję z gotowanymi ziemniaczki i surówką.

SMACZNEGO  !!!





Komentarze

Popularne posty z tego bloga

BISZKOPT Z BITĄ ŚMIETANĄ, KAJMAKIEM I PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM

SANDACZ W GALARECIE

TORT Z MASĄ KARPATKOWĄ