RYBA W SOSIE MEKSYKAŃSKIM

Chrupiące warzywa i delikatnie octowa zalewa z olejem z rybą w cieście naleśnikowym. To kolejny pomysł na danie z filetami rybnymi. Wbrew nazwie nie jest pikantna, chyba, że doprawimy ją pieprzem...

SKŁADNIKI :

1 kg filetów rybnych
3 cebule
1 papryka czerwona
5 ogórków konserwowych

ZALEWA :

2 szklanki wody
1/2 szklanki oleju
6 łyżek octu
3 łyżki cukru
3 listki laurowe
4 ziarna ziela angielskiego
3 łyżki ketchupu pikantnego
3 łyżki przecieru pomidorowego

Wszystkie składniki gotuję i odstawiam do ostudzenia.


CIASTO NALEŚNIKOWE :

2 jajka
150 g mąki pszennej
100 ml mleka
sól

Miksuję wszystkie składniki. Filety rybne obsypane przyprawą wkładam do ciasta, a następnie smażę z obu stron.


Cebulę siekam i smażę na oleju. Paprykę i ogórki kroję w kostkę.

Układam warstwami :                 I - ryba
                                                   II - podsmażona cebula
                                                  III - papryka
                                                  IV - ogórki
                                                   V - ryba
                                                  VI - cebula
                                                 VII - papryka
                                                VIII - ogórki
Zalewam ostudzoną zalewą.
Ryba jest najsmaczniejsza  po 24 godzinach w lodówce.

SMACZNEGO !!!



Komentarze

Popularne posty z tego bloga

BISZKOPT Z BITĄ ŚMIETANĄ, KAJMAKIEM I PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM

SANDACZ W GALARECIE

TORT Z MASĄ KARPATKOWĄ