SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY


Surówka z czerwonej kapusty jest pyszna, gdy jest dobrze rozdrobniona. Dlatego też robię ją zawsze w Thermomixie i zajmuje mi to chwilę.
Można ją zrobić używając maszynki do mięsa ze specjalną przystawką.


SKŁADNIKI:

350 g czerwonej kapusty
100 g marchwi
50 g cebuli
150 g jabłek
3/4 łyżeczki soli
1 łyżeczka cukru
sok z cytryny
1 duża łyżka majonezu


Kapustę obieram z wierzchnich liści i kroję na mniejsze części.Wrzucam do naczynia miksującego.
Marchew i jabłka obieram , dodaję cebulę i pozostałe składniki - 20 s / obr. 5 .
Skrapiam sokiem z cytryny i mieszam łyżką.


SMACZNEGO !!!

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

BISZKOPT Z BITĄ ŚMIETANĄ, KAJMAKIEM I PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM

SANDACZ W GALARECIE

TORT Z MASĄ KARPATKOWĄ