TATAR Z SARNY
Kiedy pierwszy raz zobaczyłam tę potrawę bardzo spodobała mi się, ale kiedy usłyszałam, że to tatar, nie chciałam nawet spróbować. Dopiero mąż przekonał mnie. Nie żałuję. To jedno z moich ulubionych dań!
SKŁADNIKI :
300 g polędwicy lub szynki z sarny
4 żółtka
sól, pieprz, przyprawa do zup lub sos sojowy ciemny do smaku
100 ml przegotowanej, ostudzonej wody
1 cebula
6 ogórków kiszonych lub konserwowych
Sarninę oczyszczam z żył i błon. Ostrym nożem zeskrobuję mięso, można też drobniutko pokroić.
Sarnina jest bardzo delikatnym mięsem i mielenie nie jest wskazane, aczkolwiek nie psuje smaku potrawy.
Dodaję żółtka, wodę i przyprawiam według gustu.
Cebulkę siekam, ogórki kroję w kostkę.
Masę mięsną układam na półmisku, obsypuję cebulą i ogórkami.
SMACZNEGO !!!
SKŁADNIKI :
300 g polędwicy lub szynki z sarny
4 żółtka
sól, pieprz, przyprawa do zup lub sos sojowy ciemny do smaku
100 ml przegotowanej, ostudzonej wody
1 cebula
6 ogórków kiszonych lub konserwowych
Sarninę oczyszczam z żył i błon. Ostrym nożem zeskrobuję mięso, można też drobniutko pokroić.
Sarnina jest bardzo delikatnym mięsem i mielenie nie jest wskazane, aczkolwiek nie psuje smaku potrawy.
Dodaję żółtka, wodę i przyprawiam według gustu.
Cebulkę siekam, ogórki kroję w kostkę.
Masę mięsną układam na półmisku, obsypuję cebulą i ogórkami.
SMACZNEGO !!!
Komentarze
Prześlij komentarz